۱۵ اسفند ۱۳۹۱، ۱۳:۵۳

حجت الاسلام موسوی عنوان کرد:

کانون های فرهنگی مساجد بی بهره از اعتبارات استانی/ تاسیس کتابخانه تخصصی رضوی در البرز

کانون های فرهنگی مساجد بی بهره از اعتبارات استانی/ تاسیس کتابخانه تخصصی رضوی در البرز

کرج – خبرگزاری مهر: دبیر کانون های فرهنگی مساجد البرز از تاسیس کتابخانه تخصصی رضوی در استان البرز خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام اکبر موسوی در نشست خبری خود که پیش از ظهر سه شنبه و با موضوع 18 اسفندماه سالروز تاسیس کانون های فرهنگی مساجد برگزار شد اظهار داشت: در حال حاضر 320 کانون فرهنگی مساجد در البرز فعالیت دارند که 42 تای آن در سالی که پشت می گذاریم تاسیس شده است.

وی افزود: 192 کانون فرهنگی در شهرستان کرج فعالیت دارد.

وی گفت: کانون های فرهنگی مساجد البرز در دو قالب عمومی و تخصصی فعالیت می کنند و در حال حاضر هفت کانون تخصصی ازقبیل  مهدویت، ورزش، پژوهش، سرود و همایش ها در استان البرز جزو برترین ها در کشور هستند.

حجت الاسلام موسوی تصریح کرد: کانون های فرهنگی عمومی به ارائه فعالیت ها و برنامه های فرهنگی در محدوده خاص محلی و شهری می پردازد اما گستره فعالیت های تخصصی باید کل استان را پوشش دهد.

وی همچنین از فعالیت 82 باب کتابخانه عمومی مساجد در البرز خبر داد و گفت: کتابخانه های مساجد نیز در دو قالب کتابخانه عمومی و کتابخانه های باز فعالیت دارند که در حال حاضر 200 کتابخانه باز در سطح استان فعال شده است.

افتتاح شش خانه نور در البرز در سال آینده

دبیر کانون های فرهنگی مساجد البرز اظهار داشت: در سطح استان شش خانه نور فعالیت داشته و شش خانه نور دیگر نیز در حال تاسیس است.

وی افزود: روخوانی و تلاوت قرآن کریم و تفسیر و تشریح آیات و روایات از جمله برنامه ها و فعالیت های خانه های نور است که به منظور آشنایی و انس هر چه بیشتر جامعه با مفاهیم قرآنی صورت می گیرد.

حجت الاسلام موسوی گفت: در سال جاری یک میلیارد و 200 میلیون ریال به کانون های فرهنگی مساجد البرز کمک شده همچنین 30 میلیون ریال به تجهیز کانون های فرهنگی تخصصی تخصیص یافته است.

وی افزود: 27 میلیون ریال به خانه های نور اختصاص یافته و 30 میلیون ریال نیز صرف تاسیس شش خانه نور جدید شده است.

وی از فعالیت 63 کانون روستایی در سطح استان خبر داد و گفت: در سال جاری 60 میلیون ریال به این کانون ها کمک شده است.

حجت الاسلام موسوی اظهار داشت: کانون های فرهنگی مساجد تنها نماینده فرهنگی دولت در روستاها است و از آنجا که معمولا روستاها از حداقل امکانات و فعالیت های فرهنگی بهره می برند توجه به فعالیت کانون های فرهنگی روستاها از ضرورت مضاعفی برخوردار خواهد بود.

وی بر ضرورت غنی بودن فعالیت ها برنامه ریزی شده در کانون های فرهنگی روستاها تاکید کرد.

کانون های فرهنگی البرز سهمی در اعتبارات ندارند

دبیر کانون های فرهنگی مساجد با اشاره به اینکه متولی کتابخانه های عمومی نهاد کتابخانه ها است، اظهار داشت: استان البرز تنها استانی است که آمار کتابخانه های مساجد آن از کتابخانه های عمومی نهاد کتابخانه ها بیشتر است و این درحالی است که نهاد کتابخانه ها بودجه و اعتبارات داشته و از اعتبارات فرهنگی شهرداری نیز نیم درصد به آن تعلق می گیرد اما کانون های فرهنگی مساجد هیچ سهمی در اعتبارات استانی ندارند.

وی گفت: هزینه های کانون ها از سرانه تخصیصی تامین می شود که به ازای آن سهم هر کانون 500 هزار تومان است که مبلغی بسیار کم در برابر فعالیت های فرهنگی صورت گرفته در آنها است.

حجت الاسلام موسوی تاکید کرد: فعالیت ها و اقدامات فرهنگی نیازمند حمایت های همه جانبه بوده و باید تلاش شود تا حد امکان از موازی کاریها خودداری شود که متاسفانه حوزه فرهنگ یکی از حوزه هایی است که موازی کاری در آن به شدت زیاد است.

جای کتابخانه های تخصصی در البرز خالی است

دبیر کانون های فرهنگی مساجد با اشاره به ظرفیت های بالای البرز در حوزه های مختلف فرهنگی، هنری و غیره گفت: متاسفانه در استانی این چنینی حتی یک کتابخانه تخصصی نداریم و جای خالی آن به شدت احساس می شود.

وی گفت: با توجه به اینکه جشنواره رضوی در البرز برگزار شده کتابخانه تخصصی رضوی در دو ماهه اول سال 92 در البرز به عنوان اولین کتابخانه تخصصی استان افتتاح می شود.
 

کد خبر 2012117

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha